Ben Nevis Distillery
Die Ben Nevis Distillery trägt den Namen den höchsten Berg von Großbritannien – dem Ben Nevis Munro. Dabei ist die schottische Malt Whisky Brennerei leicht mit öffentlichen Verkehrsmitteln erreichbar, da sie nahe der Küstenstadt Fort Williams liegt.
Zu den Ben Nevis Whisky Produkten ...
Ben Nevis Distillery
There are some who would have you believe that there exists a kind of divine secret, a miraculous ingredient or genius behind the manufacture of Scotch Whisky. I however, acknowledge no miracle other than that which is worked when science and nature combine.
The principal ingredients are three, notably water, barley and yeast, with a measure of peat smoke or reek.
Of these there can be no doubt that water is the foremost. On Ben Nevis I was fortunate to find a constant and consistent source of pure clean water in two small lochans.
In order of importance, the second ingredient is barley. This must be clean and plump, fully rounded and quite dry, containing exactly the right amount of protein.
Special distiller’s yeast is the third ingredient. This has the texture of dough or putty and is vital to the process of fermentation.
And fourthly there is peat, which comes to the whisky through the water passing over peat bogs on its way down the mountain, and from the ‚reek‘ from the fire lit during the manufacturing process.
Once again, we are fully fortunate in that nature in her magnificence, has created on the hill behind us, an ample supply of peat in our own banks to fuel the fires drying the barley.
Ben Nevis Fakten
Region
Schottland, Highlands
Whisky-Gattung
Malt Whisky
Status
In Betrieb
Marken
Ben Nevis
Nachbarn
Ben Nevis Geschichte
Wir schreiben das Jahr 1825, gerade einmal zwei Jahre nach dem Excise Act mit sich viele Brennereien in Schottland legalisieren, als der großgewachsene „Long John“ Angus McDonald seine Malt Distillery nahe der Stadt Fort Williams gründet. Die Brennerei liegt am Fuße des mächtigen Ben Nevis Massiv, dem höchsten Gipfel von ganz Großbritannien. Nach dem Tod von „Long John“ übernahm 1856 sein Sohn Donald die Geschäfte der Destillerie.
Ben Nevis Timeline
1825
Der großgewachsene „Long John“ genannte Angus MacDonald gründet die Brennerei nahe des Berg Ben Nevis
1826
Im Februar 1826 startet die Produktion mit 200 Gallonen pro Woche
1841
Der Duke of Sussex, Prince Augustus, war wohl ein großer Fan von „Long John´s“ Whiskys was den Eigentümer selbst sehr freut
Schreibe einen Kommentar